Vadelmakohokas

Ainekset:

230g vadelmia
1,3 dl tomusokeria (80 g)
2 kananmunaa
2 valkuaista
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl vehnäjauhoja (50 g)
0,3 dl leivinjauhetta

Valmistusohje:

Voitele vähintään litran vetoinen kohokasvuoka tai 6 annosvuokaa ja sirottele voideltuun pintaan hienoa sokeria.

Kuumenna uuni 175-180 asteeseen.

Mausta vadelmat liköörillä tai snapsilla.

Sirottele pinnalle 2-3 rkl tomusokeria.

Erota valkuaiset ja keltuaiset omiin kulhoihinsa.

Vatkaa keltuaisten rakenne rikki.

Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja vaniljasokeri.

Vatkaa neljä valkuaista vaahdoksi ja lisää vatkatessa vähitellen 0,75 dl tomusokerista.

Nosta keltuaiset ja jauhot varovasti valkuaisvaahtoon ja lisää nopeasti vadelmat.

Kaada vaahto saman tien kohokasvuokiin ja työnnä vuoka uunin keskiosaan.

Anna kypsyä noin 35 minuuttia.

Seulo kohokkaan päälle loput tomusokerista ja tarjoa välittömästi.

Jos kohokkaan pinta loppuvaiheessa uhkaa tummua liikaa, peitä se viimeisten 10 minuutin ajaksi kevyesti leivinpaperin palasella.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Syysneito91
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 238g98kcal2.4g9.8g1.9g8.8g
Tomusokeri 1dl=60g83g331kcal0g82.8g0g0g
Kananmuna kuoreton 114g162kcal14.2g0.3g11.7g0g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 72g31kcal7.1g0.3g0.1g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4.1g17kcal0g4.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 52g178kcal5.3g36.2g0.6g1.8g
Leivinjauhe 62g109kcal3.2g23.5g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1850kcal64.4g314g28.6g21.8g
Valittu annoskoko625g925kcal32.2g157g14.3g10.9g
Annoskoko puolitettuna313g463kcal16.1g78.5g7.2g5.5g
Arvot/100g100g148kcal5.2g25.1g2.3g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=285025