Bataatti-porkkanasosekeitto

Kuori ja kuutioi sipuli, bataatti ja porkkanat; kuullota niitä öljyssä miedolla lämmöllä muutama minuutti.

Lisää vesi ja kasvisfondi neljään osaan leikatun valkosipulinkynnen kanssa, kuumenna kiehuvaksi ja keitä kypsäksi noin 30 min.
Soseuta keitto.

Lisää juusto nokareina sekä maito.

Sekoittele ja anna kiehua kunnes juusto on sulanut, n. 3 min. Mausta suolalla.

Halutessasi tarjoile keitto (kuumalla, kuivalla paistinpannulla) paahdettujen kurpitsansiementen kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 409 grammaa

Eater
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)51g14kcal0.7g2.4g0.1g0.9g
Valkosipuli 2g2.2kcal0.2g0.3g0g0g
Bataatti, kuorittu 127g103kcal2g21.4g0.1g3.8g
Porkkana, keskikokoinen 65g76g21kcal0.5g4.5g0.2g1.9g
Rypsiöljy 7.1g63kcal0g0g7.1g0g
Vesi255g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g14g17kcal0.4g0.9g1.3g0.2g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g41g114kcal7.7g0g9g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 51g23kcal1.5g2.4g0.8g0g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g715kcal26g63.8g37.2g13.6g
Valittu annoskoko625g358kcal13g31.9g18.6g6.8g
Annoskoko puolitettuna313g179kcal6.5g16g9.3g3.4g
Arvot/100g100g57kcal2.1g5.1g3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=333548