Kaura-puolukkakeksit

Kaura-puolukkakeksit
(40 kpl)

150 g leivontamargariinia
2 dl sokeria
1 muna
3 1/2 dl täysjyväkaurajauhoja
1 tl kardemummaa
1 tl leivinjauhetta

Pinnalle:

1 - 2 dl puolukoita

Ohje on vähälaktoosinen ja gluteeniton

Valmistus:

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

2. Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri kevyesti.

Vatkaa joukkoon muna.

Yhdistä kuivat aineet ja lisää seos taikinaan.

Sekoita taikina tasaiseksi.

3. Jaa taikina kahteen osaan.

Leivo taikinapalat kahdeksi n. 25 cm pitkäksi tangoksi.

Leikkaa molemmista tangoista
n. 20 viipaletta ja nosta palat leivinpaperin päälle pellille leikkauspinta ylöspäin.

Jätä leviämisvaraa.

4. Paina pikkuleipien päälle muutamia puolukoita.

Paista uunin keskitasossa 10-12 minuuttia.

reseptin lähde: Kaurayhdistys, internetsivulta

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 15 grammaa

Telle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Juokseva kasvisöljyvalmiste (Pirkka), annos 10g159g1176kcal0g0g130.3g0g
Sokeri 212g860kcal0g211.7g0g0g
Kananmuna kuoreton 58g83kcal7.3g0.2g6g0g
Kaurahiutale 127g476kcal18.4g72.5g9.3g12.7g
Leivinjauhe 5.3g9kcal0.3g2g0g0g
Puolukka 64g25kcal0.3g4.3g0.3g1.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g5257kcal52.6g581.4g291.8g28.8g
Valittu annoskoko625g2629kcal26.3g290.7g145.9g14.4g
Annoskoko puolitettuna313g1314kcal13.2g145.4g73g7.2g
Arvot/100g100g421kcal4.2g46.5g23.3g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=380536