Sitruuna Marenkitorttu

Ohje on alkujaan Kaarina Roinisen käsialaa.

Itse valmistan usein tähän torttuun murotaikinapohjan, mutta jos haluat välttää ylimääräistä sokeria, tee pohja alla olevan ohjeen mukaan.

Piiras on juhlava, mutta helppo valmistaa ja hintakin on edullinen.

Raaka-aineet maksavat noin 2 1/2 euroa.

Sitruuna-marenkitorttu

Pohja:

2,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
100 g margariinia
1 keltuainen
2 rkl kylmää vettä

Sitruunakiisseli:

1,5 dl vettä
1,5 dl sokeria
3 rkl vehnäjauhoja
3 keltuaista
1 sitruunan mehu ja 2 tl sitruunan kuorta raastettuna

Marenki:

4 valkuaista
1 dl sokeria

Nypi jauhot, sokeri ja rasva sekaisin.

Lisää keltuainen.

Lisää nopeasti kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.

Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, kypsennä pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia.

Mittaa kiisseliä varten kaikki aineet kattilaan ja keitä, kunnes sakenee.

Sekoita koko ajan.

Kaada jäähtynyt kiisseli piirakkapohjan päälle.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten.

Pursota marenkivaahto kiisselin päälle, tai levitä lusikan avulla.

Paista 175 asteessa, kunnes marenki on saanut hieman väriä.

Tässä vaiheessa kannattaa vahtia uuniluukulla, sillä marenki saa väriä todella nopeasti.

Lähde: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Jasu74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 120g413kcal12.3g84.3g1.4g4.2g
Sokeri 9g37kcal0g9g0g0g
Voi 75g546kcal0.9g0.3g61.2g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g15g10kcal0.5g0g3.8g0g
Sokeri 98g397kcal0g97.8g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 113g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 23g78kcal2.3g15.8g0.3g0.8g
Sitruunamehu, laimentamaton23g4.7kcal0.1g0.4g0g0g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 90g38kcal8.9g0.4g0.1g0g
Sokeri 64g260kcal0g63.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1260g3566kcal50g543.8g133.6g10g
Valittu annoskoko630g1783kcal25g271.9g66.8g5g
Annoskoko puolitettuna315g892kcal12.5g136g33.4g2.5g
Arvot/100g100g283kcal4g43.2g10.6g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=238166