Lihapullat

Sekoita jauhelihan joukkoon kaurahiutaleet, maito, raastettu sipuli, murskattu valkosipulinkynsi, muna ja timjami.

Mausta seos suolalla ja pippurilla.

Pane taikina jääkaappiin vetäytymään 20 minuutiksi.

Tee jauhelihataikinasta pyöryköitä ja levitä ne leivinpaperin päälle pellille.

Voitele lihapullat oliiviöljyllä ja paista niitä 20 min

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 173 grammaa

Rikissa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha37g62kcal7.1g0g3.7g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl3.7g13kcal0.5g2.1g0.3g0.4g
Rasvaton maito (Pirkka), annos 200g3.7g1.2kcal0.1g0.2g0g0g
Sipuli (kuorittu)4.7g1.3kcal0.1g0.2g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.4g0.4kcal0g0.1g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu13g16kcal1.4g0g1.1g0g
Timjami 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 1.4g12kcal0g0g1.4g0g
Mustapippuri 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana130g214kcal18.4g5.2g13g1g
Valittu annoskoko65g107kcal9.2g2.6g6.5g0.5g
Annoskoko puolitettuna32g53kcal4.6g1.3g3.3g0.3g
Arvot/100g100g165kcal14.2g4g10g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=368857