Karjalanpaisti Special Al Meira

Laita pannuun n.10-15 g oliiviöljyä ja lämmitä pannu kuumaksi.

Laita kuumalle pannulle kaikki valmiiksi paloitellut Atrian karjalanpaistipalat ja ruskista käännellen niitä ympäri.

Kun palat ovat ruskistuneet jokapuolelta ja lihanesteet pysyvät sisällä, laita ruskistetut palat keraamiseen tai lasivuokaan (vaihtoehtoisesti valurautapataan).

Mausta mustapippurilla ja suolalla.

Kuori ja paloittele joukkoon kaksi valkosipulinkynttä (n.14g), n.3 sipulia (kuorittuna n.120g), ja 3 kuorittua porkkanaa (paloiksi leikattuna, n.200g.

Peitä lihat ja juurekset kuumalla vedellä (esim.

vedenkeittimen kiehuvalla) niin että kaikki peittyy veden alle ja hieman yli. Laita joukkoon vielä kokonaisia maustepippureita (n. 4g), aromimaustetta ja laakerinlehtiä.

Laita valmiiksi lämmitettyyn uuniin 150c-175c ja anna muhia n.2,5 tuntia.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 320 grammaa

Goljatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oliiviöljy 38g331kcal0g0g37.5g0g
Karjalanpaisti atria 700g1748g2797kcal332.1g0g160.8g0g
Valkosipuli 35g38kcal2.8g5.7g0.2g0.7g
Vesi, vesijohtovesi 3746g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g499g140kcal3g29.7g1g12.5g
Sipuli (kuorittu)300g81kcal3.9g14.4g0.6g5.1g
Maustepippuri, annos 1g10g0.3kcal0g0g0.1g0g
Suola, annos 3g25g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12800g6774kcal683.6g99.6g400.4g36.6g
Valittu annoskoko6400g3387kcal341.8g49.8g200.2g18.3g
Annoskoko puolitettuna3200g1693kcal170.9g24.9g100.1g9.2g
Arvot/100g100g53kcal5.3g0.8g3.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=160165