Neljän viljan sämpylät

4 dl valmista hiutalepuuroa (n. 2,5 dl hiutaleita ja 2,5 dl vettä)

3 dl vettä
1 tl suolaa
1 rkl sokeria tai siirappia
1 ps Sunnuntai Kuivahiivaa (11 g)
12-14 dl erikoisvehnäjauhoja
50 g sulatettua margariinia
Pinnalle: siemeniä tai täysjyvähiutaleita

1. Mittaa valmis puuro kulhoon.

Sekoita puuron joukkoon reilusti kädenlämpöinen vesi, suola ja sokeri.

Sekota taikinaan osa jauhoista, joihin on sekoitettu kuivahiiva.

Lisää jauhoja vähitellen koko ajan vaivaten, että saat mehevämpi sämpylöitä.

Lisää taikinanteon loppuvaiheessa sulatettu margariini.

Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa n. 30 min.

2. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois.

Leivo taikina tangoksi ja jaa 20 palaan, jotka pyörittelet sämpylöiksi ja nosta leivinpaperin päälle.

(Tai jos jätät taikinan löysäksi, niin vaivaa ilmat kevyesti pois kohotusastiassa ja ota siitä märin käsin tai lusikoiden taikinaa ja nostele pellille leivinpaperin päälle.)
Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa n. 30 min.

3. Voitele kohonneet sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle hiutaleita tai siemeniä.

Paista 225 n. 12-15 min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 100 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Neljänviljanhiutale 240g791kcal24.2g139.2g8.4g27.6g
Vesi800g0kcal0g0g0g0g
Vesi960g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 38g156kcal0g38.3g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g35g0kcal0g0g0g0g
Erikoisvehnäjauho (Sunnuntai), annos 2000g4158g14553kcal499g2952.1g87.3g124.7g
Voi 160g1160kcal1.9g0.6g130g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12800g33319kcal1050.2g6260.4g451.4g304.6g
Valittu annoskoko6400g16660kcal525.1g3130.2g225.7g152.3g
Annoskoko puolitettuna3200g8330kcal262.6g1565.1g112.9g76.2g
Arvot/100g100g260kcal8.2g48.9g3.5g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=367489