Raparperipiirakka

Vaahdota voi ja sokeri.

Lisää muna hyvin sekoittaen.

Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan.

Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle, nosta hiukan reunoja.

Kuori raparperit ja leikkaa ne ohuiksi paloiksi.

Sekoita kermaviili, sokerit, muna ja raparperinpalat.

Levitä raparperiseos tasaisesti pohjan päälle.

Kaada seos piirakan päälle.

Paista n.200 asteessa n. 20-30 min. kunnes kermaviili pintakin on saanut hiukan väriä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Ammumariu

Ammumariu sanoi...

Kuuluu kaksi munaa yksi taikinaan ja yksi raparperisekoitukseen, ei jostain syystä ottanut kaksi munaa..

perjantai 20.05.2011 klo 11:15

AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 75g544kcal0.9g0.3g61g0g
Sokeri 43g173kcal0g42.5g0g0g
Muna, annos 60g30g26kcal2.3g0.3g1.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 65g223kcal6.6g45.5g0.8g2.3g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 30g101kcal0g24.5g0g0.4g
Leivinjauhe 2.5g4.4kcal0.1g0.9g0g0g
Raparperi 250g84kcal1.7g13.8g0.3g3.5g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 100g64kcal3.2g4.8g3.5g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g5g20kcal0g4.9g0g0g
Sokeri43g173kcal0g42.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1285g2823kcal29.6g360g134.8g12.4g
Valittu annoskoko643g1412kcal14.8g180g67.4g6.2g
Annoskoko puolitettuna321g706kcal7.4g90g33.7g3.1g
Arvot/100g100g220kcal2.3g28g10.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=234205