Raparperipiirakka

Vaahdota voi ja sokeri.

Lisää muna hyvin sekoittaen.

Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan.

Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle, nosta hiukan reunoja.

Kuori raparperit ja leikkaa ne ohuiksi paloiksi.

Sekoita kermaviili, sokerit, muna ja raparperinpalat.

Levitä raparperiseos tasaisesti pohjan päälle.

Kaada seos piirakan päälle.

Paista n.200 asteessa n. 20-30 min. kunnes kermaviili pintakin on saanut hiukan väriä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Ammumariu

Ammumariu sanoi...

Kuuluu kaksi munaa yksi taikinaan ja yksi raparperisekoitukseen, ei jostain syystä ottanut kaksi munaa..

perjantai 20.05.2011 klo 11:15

AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 75g546kcal0.9g0.3g61.2g0g
Sokeri 43g173kcal0g42.6g0g0g
Muna, annos 60g30g26kcal2.3g0.3g1.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 65g224kcal6.6g45.7g0.8g2.3g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 30g101kcal0g24.6g0g0.4g
Leivinjauhe 2.5g4.4kcal0.1g0.9g0g0g
Raparperi 251g85kcal1.7g13.8g0.3g3.5g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 100g64kcal3.2g4.8g3.5g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g5g20kcal0g5g0g0g
Sokeri43g173kcal0g42.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1290g2834kcal29.6g361.2g135.2g12.4g
Valittu annoskoko645g1417kcal14.8g180.6g67.6g6.2g
Annoskoko puolitettuna323g709kcal7.4g90.3g33.8g3.1g
Arvot/100g100g220kcal2.3g28g10.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=234205