Raparperi-Kardemummakakku

150 g huoneenlämpöistä voita
3 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kardemummaa
3-4 raparperin vartta kuorittuna ja viipaloituna
4 rkl sokeria
2 rkl perunajauhoja

1. Voitele ja leivitä irtoreunainen vuoka, halkaisijaltaan noin 24 cm. Sekoita voi, sokeri ja munat kuohkeaksi tehosekoittimessa tai sähkövatkaimella.

2. Sekoita jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja jauhettu kardemumma.

Kääntele jauhoseos voiseokseen.

Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja levitä vuokaan.

3. Sekoita raparperit, 2 rkl sokeria ja maizena.

Levitä seos taikinan päälle.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 50-60 minuuttia.

* Nauti vaniljakastikkeen tai mansikoiden ja kermavaahdon kera.

Alkuperäinen ohje Maalaisunelmaa lehdestä.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1036 grammaa

Nehatu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 94g680kcal1.1g0.4g76.2g0g
Sokeri 159g647kcal0g159.2g0g0g
Kananmuna kuoreton 69g98kcal8.6g0.2g7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 122g418kcal12.4g85.3g1.5g4.3g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g5g20kcal0g4.9g0g0g
Leivinjauhe 3.1g5.5kcal0.2g1.2g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g3.1g10kcal0.3g1.9g0.2g0.9g
Raparperi 150g51kcal1g8.2g0.1g2.1g
Sokeri 30g122kcal0g30g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 13g42kcal0g10.2g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1295g4185kcal47.2g603g170g15g
Valittu annoskoko647g2093kcal23.6g301.5g85g7.5g
Annoskoko puolitettuna324g1046kcal11.8g150.8g42.5g3.8g
Arvot/100g100g323kcal3.6g46.6g13.1g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=301251