Englantilainen hedelmäkakku

Silppua hedelmät ja pähkinät ( tai käytä valmista pähkinärouhetta tai mantelirouhetta).

Valuta säilötyt hedelmät liemestään.

Kakkuun sopivat hyvin kuivatut hedelmät esim.

rusinat, korintit, luumut, aprikoosit, taatelit, viikunat ja säilötyt hedelmät esim.

coctailkirsikat, ananaspalat tai aprikoosit.

Pähkinöistä hassel- saksan tai pekaanipähkinät (tai mantelirouhe).

Lisää hedelmäseoksen joukkoon rommi tai konjakki tai kirsikoiden liemi, anna maustua jonkin aikaa.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään.

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.

Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen.

Lisää pienissä erissä jauhot ja lopuksi hedelmä-pähkinäseos, sekoita hyvin.

Kaada taikina voideltuun vuokaan ja kypsennä n. 50 - 60 min , uunin lämpö 200 ast.

Anna kakun jäähtyä enennen kumoamista.

Valmistusaika n. 1½ tuntia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Lsailym
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, keiju normaalisuolainen 1209g6416kcal3.6g6g725.3g0g
Sokeri 1028g4171kcal0g1026.5g0g0g
Kananmuna kuoreton 1064g1518kcal133g3.2g109g0g
Hedelmäcocktail sokeriliemessä (X-tra), annos 100g1692g1185kcal0g270.8g0g0g
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta1414g5092kcal183.9g990.1g29.7g49.5g
Leivinjauhe 73g127kcal3.8g27.4g0g0.4g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g48g193kcal0g47.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13056g37403kcal648.6g4743.8g1728g99.8g
Valittu annoskoko6528g18702kcal324.3g2371.9g864g49.9g
Annoskoko puolitettuna3264g9351kcal162.2g1186g432g25g
Arvot/100g100g287kcal5g36.3g13.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=205687