Bataatti-porkkanasosekeitto

Kuori ja kuutioi sipuli, bataatti ja porkkanat; kuullota niitä öljyssä miedolla lämmöllä muutama minuutti.

Lisää vesi ja kasvisfondi neljään osaan leikatun valkosipulinkynnen kanssa, kuumenna kiehuvaksi ja keitä kypsäksi noin 30 min.
Soseuta keitto.

Lisää juusto nokareina sekä maito.

Sekoittele ja anna kiehua kunnes juusto on sulanut, n. 3 min. Mausta suolalla.

Halutessasi tarjoile keitto (kuumalla, kuivalla paistinpannulla) paahdettujen kurpitsansiementen kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 409 grammaa

Eater
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)533g144kcal6.9g25.6g1.1g9.1g
Valkosipuli 21g23kcal1.7g3.5g0.1g0.4g
Bataatti, kuorittu 1333g1079kcal20.9g224.3g0.7g40g
Porkkana, keskikokoinen 65g800g224kcal4.8g47.6g1.6g20g
Rypsiöljy 75g660kcal0g0g74.6g0g
Vesi2666g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g149g179kcal3.7g9g13.4g2.2g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g427g1194kcal81g0g93.8g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 533g243kcal16g25.6g8g0g
Suola, annos 3g8g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13088g7492kcal270g671.2g386.6g143.4g
Valittu annoskoko6544g3746kcal135g335.6g193.3g71.7g
Annoskoko puolitettuna3272g1873kcal67.5g167.8g96.7g35.9g
Arvot/100g100g57kcal2.1g5.1g3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=333548