Omppupiirakka

1.Sulata rasva tai käytä pullomargariinia.

2.Sekoita kulhossa sokerin kanssa.

3.Lisää jauhot (ei vielä leivinjauhetta).

Jauhoja kannattaa lisätä hiljalleen, sillä taikinasta ei tulisi tulla kovin kuivaa tässä vaiheessa.

Ota sivuun kahvikupillinen taikinaa; se ripotellaan valmiin piirakan päälle.

4.Lisää nyt taikinakulhoon muna, maito, leivinjauhe ja vanilliinisokeri.

Sekoita puulusikalla kovaa tasaiseksi.

Taikina on valuvaa tässä vaiheessa, eli ei esim.

pysy vuoan reunoilla, muttei myöskään ole litkua.

5.Kaada taikina voideltuun tavalliseen piirakkavuokaan ja ripottele päälle omenapalat.

Itse käytän mitä tahansa omenalajia, jota kotona sattuu olemaan.

Jos omena on hapanta, pinnalle kannattaa laittaa vähän runsaammin sokeria.

Tällä taikinalla on tehty onnistuneita piirakoita kaikista hedelmistä, joten kokeilla voi.
6.Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria sekä sivuun alussa jätetty taikina.

7.Paista 200 asteessa n. 30 min.
8.Parasta tarjoiltuna lyhyen vetäytymisen jälkeen kylmän vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 118 grammaa

Tuia

Tuia sanoi...

Namia on!

sunnuntai 11.09.2011 klo 10:46

AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljyvalmiste (Rainbow), annos 100g1121g8071kcal0g0g896.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1121g3846kcal114.2g784.7g13.5g39.2g
Sokeri 729g2958kcal0g727.9g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 336g422kcal37g0.9g30.3g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen448g148kcal14.8g22g0g0g
Leivinjauhe 28g49kcal1.5g10.6g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g22g90kcal0g22.2g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g2802g953kcal5.6g199g8.4g50.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13216g33073kcal346.2g3534.6g1898g179.4g
Valittu annoskoko6608g16536kcal173.1g1767.3g949g89.7g
Annoskoko puolitettuna3304g8268kcal86.6g883.7g474.5g44.9g
Arvot/100g100g250kcal2.6g26.7g14.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=139355