Limetorttu

Sekoita huoneenlämpöiseen rasvaan sokeri (3/4 dl) ja vehnäjauhot (3 dl) ja vaniljaa noin teelusikallinen.

Sekoita nopeasti, taputtele leivitettyyn piirakkavuokaan.

Esipaista 12-15 minuuttia 200 asteessa.

Raasta limen kuorta pari ruokalusikallista ja purista limen mehua (noin neljästä limestä).

Vatkaa sokeri (2,5 dl) ja munat vaahdoksi, lisää limen kuori ja mehu, viimeisenä lisää vehnäjauhot (3 rkl).

Kaada seos esipaistetun pohjan päälle ja paista vielä 12 minuuttia 200 asteessa.

Täytteen kuuluu olla löysää uunista otettaessa.

Sirottele lämpimän tortun päälle tomusokeria (1 dl). Anna seistä 4-5 tuntia tai seuraavaan päivään ennen tarjoilua, näin koostumus on parempi.

Tarjoa sellaisenaan tai hedelmien ja marjojen kanssa.

Ohje: Pieni kakkukirja

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Mir
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 1161g8418kcal13.8g4.6g943.5g0g
Sokeri 423g1717kcal0g422.7g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1293g4437kcal131.8g905.2g15.5g45.3g
Kananmuna kuoreton 1094g1561kcal136.8g3.3g112.2g0g
Sokeri 1409g5720kcal0g1407.8g0g0g
Limemehu (Tymbark), annos 100g663g318kcal0.7g79.6g0.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 199g683kcal20.3g139.3g2.4g7g
Sokeri 398g1615kcal0g397.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13280g48938kcal606.8g6720g2148.6g104.6g
Valittu annoskoko6640g24469kcal303.4g3360g1074.3g52.3g
Annoskoko puolitettuna3320g12235kcal151.7g1680g537.2g26.2g
Arvot/100g100g369kcal4.6g50.6g16.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=185081