Englantilainen hedelmäkakku

Silppua hedelmät ja pähkinät ( tai käytä valmista pähkinärouhetta tai mantelirouhetta).

Valuta säilötyt hedelmät liemestään.

Kakkuun sopivat hyvin kuivatut hedelmät esim.

rusinat, korintit, luumut, aprikoosit, taatelit, viikunat ja säilötyt hedelmät esim.

coctailkirsikat, ananaspalat tai aprikoosit.

Pähkinöistä hassel- saksan tai pekaanipähkinät (tai mantelirouhe).

Lisää hedelmäseoksen joukkoon rommi tai konjakki tai kirsikoiden liemi, anna maustua jonkin aikaa.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään.

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.

Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen.

Lisää pienissä erissä jauhot ja lopuksi hedelmä-pähkinäseos, sekoita hyvin.

Kaada taikina voideltuun vuokaan ja kypsennä n. 50 - 60 min , uunin lämpö 200 ast.

Anna kakun jäähtyä enennen kumoamista.

Valmistusaika n. 1½ tuntia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Lsailym
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, keiju normaalisuolainen 126g668kcal0.4g0.6g75.6g0g
Sokeri 107g435kcal0g106.9g0g0g
Kananmuna kuoreton 111g158kcal13.9g0.3g11.4g0g
Hedelmäcocktail sokeriliemessä (X-tra), annos 100g176g123kcal0g28.2g0g0g
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta147g530kcal19.2g103.1g3.1g5.2g
Leivinjauhe 7.6g13kcal0.4g2.9g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g5g20kcal0g5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1360g3896kcal67.8g494g180.2g10.4g
Valittu annoskoko680g1948kcal33.9g247g90.1g5.2g
Annoskoko puolitettuna340g974kcal17g123.5g45.1g2.6g
Arvot/100g100g287kcal5g36.3g13.3g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=205687