Linssikeitto

Pilko kasvikset.

Laita sipulit kattilanpohjalle öljyyn paistumaan.

Lisää hetken päästä muutkin kasvikset.

Paistele muutama minuutti, lisää vettä sen verran, että kasvikset peittyvät (tai enemmän, jos tykkäät.

Itse pidän mehevistäkeitoista, joissa on vähän lientä ja lisäilen sitten tarpeen mukaan vettä lämmittäessäni valmista keittoa).

Kun vesi kiehuu, laita sekaan linssit ja tomaattimurska.

Anna kiehua 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Itse käytän mausteena yleensä soijakastikkeen lisäksi reilusti chiliä ja paprikaa.

Myös kurkuma käy, inkiväärikin on hyvää.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

H9as
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g120g72kcal1.8g15.6g0.1g1.1g
Linssi, punainen, Go Green83g271kcal20g40.8g0.8g10g
Sipuli (kuorittu)37g10kcal0.5g1.8g0.1g0.6g
Valkosipuli 3.3g3.6kcal0.3g0.5g0g0.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g43g12kcal0.3g2.6g0.1g1.1g
Oliiviöljy 5g44kcal0g0g5g0g
Tomaattimurska 167g49kcal0.9g8.8g0.3g3.2g
Vesi250g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1416g923kcal47.6g140.2g12.8g32.2g
Valittu annoskoko708g462kcal23.8g70.1g6.4g16.1g
Annoskoko puolitettuna354g231kcal11.9g35.1g3.2g8.1g
Arvot/100g100g65kcal3.4g9.9g0.9g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=337663