Toffeiset suklaamuffinit

Nimestäkin voi päätellä ettei tämä ole kovin kevyttä evästä, mutta sitäkin herkullisempaa!

1. Aseta uuni 225 asteeseen.

2. Sulata rasva kattilassa ja lisää maito, lämmitä seos mutta älä keitä.

3. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

4. Sekoita kuivat aineet keskenään.

5. Lisää maito-rasvaseosta ja kuiva-aineseosta vuorotellen muna-sokerivaahtoon.

6. Täytä vuoat taikinalla (n. 3/4) ja lisää jokaiseen vuokaan 1 karkki.

7. Paista muffineja uunin keskitasolla 10-12 min.
8. Nauti!

(Alkuperäistä ohjetta on kevennetty vaihtamalla kevytmaito rasvattomaan ja puolittamalla karkkien määrä.)

Reseptistä tulee n. 19 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Ruoko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 9g65kcal0g0g7.3g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen9g3kcal0.3g0.4g0g0g
Kananmuna kuoreton 10g14kcal1.3g0g1g0g
Sokeri 12g47kcal0g11.7g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 15g51kcal1.5g10.4g0.2g0.5g
Leivinjauhe 0.5g0.8kcal0g0.2g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 1.1g4.1kcal0.2g0.1g0.2g0.3g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.4g1.5kcal0g0.4g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 0.9g3.1kcal0g0.7g0g0g
Dumle karkki14g66kcal0.5g9.2g2.9g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana144g512kcal7.6g66.2g23.2g1.8g
Valittu annoskoko72g256kcal3.8g33.1g11.6g0.9g
Annoskoko puolitettuna36g128kcal1.9g16.6g5.8g0.5g
Arvot/100g100g356kcal5.3g46g16.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=96317