Muropohjamustikkapiirakka

Sekoita sokeri ja pehmeä voi keskenään.

Lisää kananmuna, vehnäjauhot, valinjasokeri ja leivinjauhe.

Sekoita taikina tasaiseksi.

Levitä taikina voidellun ison piirakkavuuan pohjalle (30cm halkaisija).

Kaada mustikat piirakkavuokaan ja levitä ne tasaisesti.

Valmista murutaikina nyppimällä voi, sokeri ja jauhot murumaiseksi ja ripottele mustikoiden päälle.

Paista piirakka 200°:ssa n. 30min.

Tarjoile vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 71 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 125g906kcal1.5g0.5g101.6g0g
Sokeri 106g431kcal0g106.1g0g0g
Kananmuna kuoreton 46g65kcal5.7g0.1g4.7g0g
Vehnäjauho, sunnuntai162g568kcal19.5g115.3g3.4g4.9g
Leivinjauhe 4.2g7.3kcal0.2g1.6g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4.2g17kcal0g4.1g0g0g
Voi 83g604kcal1g0.3g67.7g0g
Sokeri 71g287kcal0g70.7g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai108g379kcal13g76.9g2.3g3.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1420g6531kcal81.8g751.2g359.4g16.2g
Valittu annoskoko710g3265kcal40.9g375.6g179.7g8.1g
Annoskoko puolitettuna355g1633kcal20.5g187.8g89.9g4.1g
Arvot/100g100g460kcal5.8g52.9g25.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=429822