Sassin leivokset

Sekoita pehmeeseen margariiniin sokeri.

Kaada joukkoon jauhot ja nypi sormin murumaiseksi seokseksi.

Lisää lopuksi keltuainen ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Siirrä hetkeksi kylmään jähmettymään.

Kaaviloi taikina (kahden leivinpaperin välissä kätevintä) ohueksi , suorakulmaiseksi levyksi pellille.

Paista kakkulevyä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 min. Anna jäähtyä.

Leikkaa levy kahtia ja levitä toiselle puolelle vadelmahilloa.

Irrota toinen levy leivinpaperista varovasti esim.

lastan avulla ja aseta hillokerroksen päälle (varo, kakkulevy murtuu herkästi).

Sekoita tomusokeriin punaista marjamehua, jotta saat kuorrutuksesta vaaleanpunaista ja notkeaa seosta.

Levitä kuorrutus veitsen avulla leivoslevyn päälle.

Halutessasi voit sulattaa suklaapalat mikrossa ja valuta siitä kuorrutuksen päälle viiruja.

Vedä veitsellä poikkisuuntaan kevyitä viiltoja, jotta suklaaraitoihin tulee piikkikuvioita.

Anna jähmettyä ja tekeytyä jääkaapissa muovikelmun alla ja leikkaa sitten varovasti pieniksi suupaloiksi - tarjoile!

Reseptistä tulee n. 14 annosta ja yksi annos painaa n. 75 grammaa

Krac
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sunnuntai laktoositon leivontamargariini (Raisio)1371g9874kcal0g0g1097.1g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g137g88kcal4.8g0.3g34.3g0g
Sokeri 274g1113kcal0g274g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1783g6117kcal181.7g1248g21.4g62.4g
Vadelmahillo (Pirkka)686g1502kcal2.1g364.8g1.4g11g
Tomusokeri 1dl=60g2743g10971kcal0g2742.9g0g0g
Suklaa tumma 206g1063kcal8g109.6g63.8g10.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14400g61457kcal393.2g9479.2g2436g168.6g
Valittu annoskoko7200g30728kcal196.6g4739.6g1218g84.3g
Annoskoko puolitettuna3600g15364kcal98.3g2369.8g609g42.2g
Arvot/100g100g427kcal2.7g65.8g16.9g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=123569