Raparperi-Kardemummakakku

150 g huoneenlämpöistä voita
3 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kardemummaa
3-4 raparperin vartta kuorittuna ja viipaloituna
4 rkl sokeria
2 rkl perunajauhoja

1. Voitele ja leivitä irtoreunainen vuoka, halkaisijaltaan noin 24 cm. Sekoita voi, sokeri ja munat kuohkeaksi tehosekoittimessa tai sähkövatkaimella.

2. Sekoita jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja jauhettu kardemumma.

Kääntele jauhoseos voiseokseen.

Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja levitä vuokaan.

3. Sekoita raparperit, 2 rkl sokeria ja maizena.

Levitä seos taikinan päälle.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 50-60 minuuttia.

* Nauti vaniljakastikkeen tai mansikoiden ja kermavaahdon kera.

Alkuperäinen ohje Maalaisunelmaa lehdestä.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1036 grammaa

Nehatu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 1050g7617kcal12.5g4.2g853.6g0g
Sokeri 1785g7245kcal0g1783.2g0g0g
Kananmuna kuoreton 770g1098kcal96.2g2.3g78.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1365g4684kcal139.1g955.5g16.4g47.8g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g56g224kcal0g55.4g0g0g
Leivinjauhe 35g62kcal1.8g13.2g0g0.2g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g35g109kcal3.9g21g2.5g9.8g
Raparperi 1680g566kcal11.6g92.4g1.7g23.5g
Sokeri 336g1364kcal0g335.7g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 140g469kcal0.1g114.2g0.1g2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14504g46874kcal530.4g6754.2g1906.4g166.6g
Valittu annoskoko7252g23437kcal265.2g3377.1g953.2g83.3g
Annoskoko puolitettuna3626g11719kcal132.6g1688.6g476.6g41.7g
Arvot/100g100g323kcal3.7g46.6g13.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=301251