Helikellon kasvissosekeitto

Alkuperäinen ohje: Siirry sivulle!
3 kpl perunoita
3 kpl porkkanoita
2 kpl sipuleita
2 kpl valkosipulinkynsiä
2 kpl kana- tai kasvisliemikuutioita
6 dl vettä
2 dl kermaa tai kolmen juuston kermaa
(1 tl sokeria)
valkopippuria
oliiviöljyä

Pese kasvikset ja kuori ne. Viipaloi porkkanat ja sipulit, lohko perunat ja pilko valkosipulinkynsi.

Kuullota porkkanat ja sipulit oliiviöljyssä.

Lisää vesi, kanaliemikuutiot ja pilkotut perunat.

Kiehuta seosta, kunnes kaikki osaset ovat kypsiä.

Tämän jälkeen soseuta seos ja lisää sen jälkeen kerma ja mausteet.

Jos haluat ruokaan lisämakua, niin kannattaa kokeilla keiton maustamista esimerkiksi oreganolla, basilikalla tai chilillä.

Kiehauta keittoa ja tarjoile.

Tämän ruoan vahvikkeeksi sopii hyvin esimerkiksi patonki, jonka paistat ruoan kypsymistä odotellessa.

Jos haluat keittoon sakeutta lisää, niin sitä saat lisäämällä perunan määrää.

Ohjeessa mainitaan sokerikin, mutta minusta se ei vaadi sitä.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 466 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g1068g641kcal16g138.8g1.1g9.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g1068g299kcal6.4g63.5g2.1g26.7g
Sipuli (kuorittu)801g216kcal10.4g38.4g1.6g13.6g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g37g39kcal3g6.1g0.2g0.7g
Vesi3203g0kcal0g0g0g0g
Kanaliemikuutio, Knorr (10g)107g278kcal13.9g12.8g19.2g0.4g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 1068g3525kcal21.4g32g373.7g0g
Valkopippuri 5.3g15kcal0.6g2.3g0.1g1.4g
Chili mausteseos, Old El Paso8g22kcal0.6g3.9g0.5g0g
Basilika, kuivattu 11g27kcal1.5g2.2g0.4g4.3g
Oliiviöljy (kylmäpuristettu, extra virgin) (Pirkka), annos 20g80g705kcal0g0g80.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14912g11534kcal147.6g600g958g113.4g
Valittu annoskoko7456g5767kcal73.8g300g479g56.7g
Annoskoko puolitettuna3728g2884kcal36.9g150g239.5g28.4g
Arvot/100g100g77kcal1g4g6.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=432817