Jauhelihavartaat

Reseptillä tulee 16 isohkoa varrasta.

Mausteeksi maustepippuria, mustaapippuria, suolaa ja paprikajauhetta maun mukaan.

Sotke muut kuin öljy ja voi taikinaksi ja sekoita kunnolla että taikina sitkistyy.

Uunipellille 50g oliiviöljyä ja 50g voita.

Ruskita ne ekana kevyesti.

Älä käytä leivinpaperia.

Jaa taikina ensin palleroiksi niin saat tasakokoiset vartaat.

Muotoile pitkulaiseksi pitkien puutikkujen ympärille.

Lado vartaat pellille ja paistele joka puolelta niin kuumalla uunilla kuin irti lähtee.

Paistoaika on sen aikaa kun saat kivan paistetun pinnan ympäriinsä.

ps. reseptissä rasvamäärää on tiputettu alaspäin koska suurin osa siitä jää paistopannulle.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 75 grammaa

Juutis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, sika-nauta 469g1038kcal82g0g79.7g0g
Sipuli (kuorittu)75g20kcal1g3.6g0.2g1.3g
Kauralese 31g113kcal5.6g14.3g2.4g5.5g
Kananmuna kuoreton 75g107kcal9.4g0.2g7.7g0g
Gouda juusto75g323kcal20.3g0g26.3g0g
Voi 13g91kcal0.1g0.1g10.2g0g
Oliiviöljy 13g111kcal0g0g12.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1500g3603kcal236.8g36.4g278g13.6g
Valittu annoskoko750g1802kcal118.4g18.2g139g6.8g
Annoskoko puolitettuna375g901kcal59.2g9.1g69.5g3.4g
Arvot/100g100g240kcal15.8g2.4g18.5g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=440272