Bataatti-porkkanasosekeitto

Kuori ja kuutioi sipuli, bataatti ja porkkanat; kuullota niitä öljyssä miedolla lämmöllä muutama minuutti.

Lisää vesi ja kasvisfondi neljään osaan leikatun valkosipulinkynnen kanssa, kuumenna kiehuvaksi ja keitä kypsäksi noin 30 min.
Soseuta keitto.

Lisää juusto nokareina sekä maito.

Sekoittele ja anna kiehua kunnes juusto on sulanut, n. 3 min. Mausta suolalla.

Halutessasi tarjoile keitto (kuumalla, kuivalla paistinpannulla) paahdettujen kurpitsansiementen kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 409 grammaa

Eater
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)6.3g1.7kcal0.1g0.3g0g0.1g
Valkosipuli 0.3g0.3kcal0g0g0g0g
Bataatti, kuorittu 16g13kcal0.2g2.6g0g0.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g9g2.6kcal0.1g0.6g0g0.2g
Rypsiöljy 0.9g7.7kcal0g0g0.9g0g
Vesi31g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g1.8g2.1kcal0g0.1g0.2g0g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g5g14kcal0.9g0g1.1g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 6.3g2.8kcal0.2g0.3g0.1g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana154g88kcal3g7.8g4.6g1.6g
Valittu annoskoko77g44kcal1.5g3.9g2.3g0.8g
Annoskoko puolitettuna39g22kcal0.8g2g1.2g0.4g
Arvot/100g100g57kcal1.9g5.1g3g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=333548