Kaalikääryleet

Keitä kaali suolavedessä pehmeäksi.

Anna jäähtyä, irrottele lehdet varovasti ja leikkaa paksummat kohdat ohentaen(helpompi kääriä kääryleiksi) Silppua ylijäänyt kaali pienemmäksi ja sekoita se jauhelihan ,keitetyn ohrasuurimon ja muiden aineiden kanssa tiiviiksi soseeksi.

Myös mausteet.

Halutessasi siitä löysempää lisää kaalin keitinvettä siihen.

Levitä kaalinlehti ja laita siihen täytettä siten, että tulee n. 20 käärylettä.

Asettele kääryleet vieri viereen uunipannulle, laita päälle hiukan siirappia ja hivenen voita, ehkä.

Paista 175 asteisessa uunissa n.1 t. Välillä voit lusikoida kääryleiden pintaan kaalinkeitinvettä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 119 grammaa

Kissala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali4802g1013kcal57.6g163.3g9.6g100.8g
Sipuli (kuorittu)160g43kcal2.1g7.7g0.3g2.7g
Voi 45g325kcal0.5g0.2g36.4g0g
Jauheliha, sika-nauta 1281g2836kcal224.1g0g217.7g0g
Kananmuna kuorineen punnittu384g484kcal42.3g1.2g34.6g0g
Ruokakerma Becel 7% 2,5dl (Becel)320g256kcal3.2g14.4g22.4g0g
Ohrasuurimo 544g1754kcal44.9g343.7g10.9g41.4g
Siirappi 64g193kcal0.1g47.4g0g0g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 6.4g18kcal0.7g2.5g0.2g1.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15232g13845kcal751g1160.8g664.2g293.2g
Valittu annoskoko7616g6922kcal375.5g580.4g332.1g146.6g
Annoskoko puolitettuna3808g3461kcal187.8g290.2g166.1g73.3g
Arvot/100g100g91kcal4.9g7.6g4.4g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=144649