Englantilainen hedelmäkakku

Silppua hedelmät ja pähkinät ( tai käytä valmista pähkinärouhetta tai mantelirouhetta).

Valuta säilötyt hedelmät liemestään.

Kakkuun sopivat hyvin kuivatut hedelmät esim.

rusinat, korintit, luumut, aprikoosit, taatelit, viikunat ja säilötyt hedelmät esim.

coctailkirsikat, ananaspalat tai aprikoosit.

Pähkinöistä hassel- saksan tai pekaanipähkinät (tai mantelirouhe).

Lisää hedelmäseoksen joukkoon rommi tai konjakki tai kirsikoiden liemi, anna maustua jonkin aikaa.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään.

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.

Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen.

Lisää pienissä erissä jauhot ja lopuksi hedelmä-pähkinäseos, sekoita hyvin.

Kaada taikina voideltuun vuokaan ja kypsennä n. 50 - 60 min , uunin lämpö 200 ast.

Anna kakun jäähtyä enennen kumoamista.

Valmistusaika n. 1½ tuntia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Lsailym
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, keiju normaalisuolainen 1410g7485kcal4.2g7.1g846.2g0g
Sokeri 1199g4866kcal0g1197.6g0g0g
Kananmuna kuoreton 1241g1771kcal155.1g3.7g127.2g0g
Hedelmäcocktail sokeriliemessä (X-tra), annos 100g1975g1382kcal0g315.9g0g0g
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta1650g5941kcal214.5g1155.1g34.7g57.8g
Leivinjauhe 85g149kcal4.4g32g0g0.4g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g56g226kcal0g55.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15232g43638kcal756.4g5534.6g2016.2g116.4g
Valittu annoskoko7616g21819kcal378.2g2767.3g1008.1g58.2g
Annoskoko puolitettuna3808g10910kcal189.1g1383.7g504.1g29.1g
Arvot/100g100g287kcal5g36.3g13.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=205687