Karjalanpaisti Special Al Meira

Laita pannuun n.10-15 g oliiviöljyä ja lämmitä pannu kuumaksi.

Laita kuumalle pannulle kaikki valmiiksi paloitellut Atrian karjalanpaistipalat ja ruskista käännellen niitä ympäri.

Kun palat ovat ruskistuneet jokapuolelta ja lihanesteet pysyvät sisällä, laita ruskistetut palat keraamiseen tai lasivuokaan (vaihtoehtoisesti valurautapataan).

Mausta mustapippurilla ja suolalla.

Kuori ja paloittele joukkoon kaksi valkosipulinkynttä (n.14g), n.3 sipulia (kuorittuna n.120g), ja 3 kuorittua porkkanaa (paloiksi leikattuna, n.200g.

Peitä lihat ja juurekset kuumalla vedellä (esim.

vedenkeittimen kiehuvalla) niin että kaikki peittyy veden alle ja hieman yli. Laita joukkoon vielä kokonaisia maustepippureita (n. 4g), aromimaustetta ja laakerinlehtiä.

Laita valmiiksi lämmitettyyn uuniin 150c-175c ja anna muhia n.2,5 tuntia.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 320 grammaa

Goljatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oliiviöljy 45g398kcal0g0g44.9g0g
Karjalanpaisti atria 700g2098g3356kcal398.5g0g193g0g
Valkosipuli 42g45kcal3.3g6.8g0.3g0.9g
Vesi, vesijohtovesi 4495g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g599g168kcal3.6g35.7g1.2g15g
Sipuli (kuorittu)360g97kcal4.7g17.3g0.7g6.1g
Maustepippuri, annos 1g12g0.4kcal0g0g0.1g0g
Suola, annos 3g30g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15360g8129kcal820.2g119.6g480.4g44g
Valittu annoskoko7680g4064kcal410.1g59.8g240.2g22g
Annoskoko puolitettuna3840g2032kcal205.1g29.9g120.1g11g
Arvot/100g100g53kcal5.3g0.8g3.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=160165