Kaura-puolukkakeksit

Kaura-puolukkakeksit
(40 kpl)

150 g leivontamargariinia
2 dl sokeria
1 muna
3 1/2 dl täysjyväkaurajauhoja
1 tl kardemummaa
1 tl leivinjauhetta

Pinnalle:

1 - 2 dl puolukoita

Ohje on vähälaktoosinen ja gluteeniton

Valmistus:

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

2. Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri kevyesti.

Vatkaa joukkoon muna.

Yhdistä kuivat aineet ja lisää seos taikinaan.

Sekoita taikina tasaiseksi.

3. Jaa taikina kahteen osaan.

Leivo taikinapalat kahdeksi n. 25 cm pitkäksi tangoksi.

Leikkaa molemmista tangoista
n. 20 viipaletta ja nosta palat leivinpaperin päälle pellille leikkauspinta ylöspäin.

Jätä leviämisvaraa.

4. Paina pikkuleipien päälle muutamia puolukoita.

Paista uunin keskitasossa 10-12 minuuttia.

reseptin lähde: Kaurayhdistys, internetsivulta

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 15 grammaa

Telle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Juokseva kasvisöljyvalmiste (Pirkka), annos 10g1953g14449kcal0g0g1601.1g0g
Sokeri 2603g10567kcal0g2600.8g0g0g
Kananmuna kuoreton 716g1021kcal89.5g2.1g73.4g0g
Kaurahiutale 1562g5845kcal226.5g890.4g114g156.2g
Leivinjauhe 65g114kcal3.4g24.6g0g0.3g
Puolukka 781g303kcal3.4g53.1g3.9g20.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15360g64600kcal645.6g7142g3584.8g353.6g
Valittu annoskoko7680g32300kcal322.8g3571g1792.4g176.8g
Annoskoko puolitettuna3840g16150kcal161.4g1785.5g896.2g88.4g
Arvot/100g100g421kcal4.2g46.5g23.3g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=380536