Bolognese (jamieoliver)

2 viipaletta pekonia ohuina siivuina
2 keskikokoista sipulia silputtuna
2 valkosipulinkynttä silputtuna
2 porkkanaa silputtuna
2 lehtisellerin vartta silputtuna
oliiviöljyä
2 runsasta tl oreganoa
500 g jauhelihaa, mieluiten sika-nautaa
2 tlk tomaattimurskaa (a 400 g)
merisuolaa ja vastajauhettua mustapippuria
pieni ruukku tuoretta basilikaa

1) Pane iso paistokasari keskilämmölle tai kuumalle lämmölle.

Laita kasariin kaksi lorausta oliiviöljyä, pekoni ja oregano ja paista kunnes pekoni on kullanruskeaa.

Lisää kasariin silputut kasvikset ja paista puolen minuutin välein sekoitellen yhteensä noin 7 minuuttia, kunnes kasvikset pehmenevät ja saavat hiukan väriä.

2) Sekoita joukkoon jauheliha ja tomaattimurska.

Lisää myös toisen tomaattipurkillisen verran vettä.

Mausta runsaalla hyppysellisellä suolaa ja mustapippuria.

3) Nypi basilikasta lehdet ja pane ne hetkeksi jääkaappiin.

Pilko varret ja lisää ne kastikkeeseen.

Kuumenna kastike kiehuvaksi.

4) Alenna lämpöä ja hauduta puolittain kannen alla 1 tunti välillä hämmennellen.

5) Ota kansi pois ja hauuta ilman kantta ajoittain sekoitellen vielä 30 min. Jos kastike näyttää kuivalta lisää tilkka vettä.

6) Revi joukkoon loput basilikanlehdet.

Lähde
Jamien ruokavallankumous
readme.

fi

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 275 grammaa

Katrisav
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parmankinkku, leikkel (Pirkka), annos 16g262g680kcal70.6g0g44.5g0g
Sipuli (kuorittu)561g151kcal7.3g26.9g1.1g9.5g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g33g34kcal2.6g5.3g0.2g0.7g
Porkkana, keskikokoinen 65g607g170kcal3.6g36.1g1.2g15.2g
Lehtiselleri 234g30kcal2.6g2.6g0.5g2.3g
Oliiviöljy 196g1735kcal0g0g196.2g0g
Oregano, kuivattu 23g71kcal2.6g5.1g2.4g10g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1869g3102kcal355.1g0g186.9g0g
Tomaattimurska (Euro shopper)2336g701kcal23.4g93.4g9.3g4.7g
Tomaattipyree,euroshopper327g262kcal11.1g62.1g3.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 1168g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 14g39kcal1.5g5.4g0.5g3.7g
Basilika, tuore70g28kcal2.2g3.5g0.6g2.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15400g14009kcal965.2g480.8g893.4g97.6g
Valittu annoskoko7700g7004kcal482.6g240.4g446.7g48.8g
Annoskoko puolitettuna3850g3502kcal241.3g120.2g223.4g24.4g
Arvot/100g100g91kcal6.3g3.1g5.8g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=389954