Raparperipiirakka

Vaahdota voi ja sokeri.

Lisää muna hyvin sekoittaen.

Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan.

Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle, nosta hiukan reunoja.

Kuori raparperit ja leikkaa ne ohuiksi paloiksi.

Sekoita kermaviili, sokerit, muna ja raparperinpalat.

Levitä raparperiseos tasaisesti pohjan päälle.

Kaada seos piirakan päälle.

Paista n.200 asteessa n. 20-30 min. kunnes kermaviili pintakin on saanut hiukan väriä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Ammumariu

Ammumariu sanoi...

Kuuluu kaksi munaa yksi taikinaan ja yksi raparperisekoitukseen, ei jostain syystä ottanut kaksi munaa..

perjantai 20.05.2011 klo 11:15

AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 90g655kcal1.1g0.4g73.5g0g
Sokeri 51g208kcal0g51.1g0g0g
Muna, annos 60g36g32kcal2.7g0.3g2.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 78g269kcal8g54.8g0.9g2.7g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 36g121kcal0g29.5g0g0.5g
Leivinjauhe 3g5.3kcal0.2g1.1g0g0g
Raparperi 301g101kcal2.1g16.6g0.3g4.2g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 121g77kcal3.9g5.8g4.2g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g6g24kcal0g6g0g0g
Sokeri51g208kcal0g51.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1548g3401kcal36g433.4g162.2g14.8g
Valittu annoskoko774g1701kcal18g216.7g81.1g7.4g
Annoskoko puolitettuna387g850kcal9g108.4g40.6g3.7g
Arvot/100g100g220kcal2.3g28g10.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=234205