Raparperi-Kardemummakakku

150 g huoneenlämpöistä voita
3 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kardemummaa
3-4 raparperin vartta kuorittuna ja viipaloituna
4 rkl sokeria
2 rkl perunajauhoja

1. Voitele ja leivitä irtoreunainen vuoka, halkaisijaltaan noin 24 cm. Sekoita voi, sokeri ja munat kuohkeaksi tehosekoittimessa tai sähkövatkaimella.

2. Sekoita jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja jauhettu kardemumma.

Kääntele jauhoseos voiseokseen.

Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja levitä vuokaan.

3. Sekoita raparperit, 2 rkl sokeria ja maizena.

Levitä seos taikinan päälle.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 50-60 minuuttia.

* Nauti vaniljakastikkeen tai mansikoiden ja kermavaahdon kera.

Alkuperäinen ohje Maalaisunelmaa lehdestä.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1036 grammaa

Nehatu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 113g816kcal1.3g0.4g91.5g0g
Sokeri 191g776kcal0g191.1g0g0g
Kananmuna kuoreton 83g118kcal10.3g0.2g8.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 146g502kcal14.9g102.4g1.8g5.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g6g24kcal0g5.9g0g0g
Leivinjauhe 3.8g6.6kcal0.2g1.4g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g3.8g12kcal0.4g2.3g0.3g1.1g
Raparperi 180g61kcal1.2g9.9g0.2g2.5g
Sokeri 36g146kcal0g36g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 15g50kcal0g12.2g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1554g5022kcal56.6g723.6g204.6g17.8g
Valittu annoskoko777g2511kcal28.3g361.8g102.3g8.9g
Annoskoko puolitettuna389g1256kcal14.2g180.9g51.2g4.5g
Arvot/100g100g323kcal3.6g46.6g13.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=301251