Limetorttu

Sekoita huoneenlämpöiseen rasvaan sokeri (3/4 dl) ja vehnäjauhot (3 dl) ja vaniljaa noin teelusikallinen.

Sekoita nopeasti, taputtele leivitettyyn piirakkavuokaan.

Esipaista 12-15 minuuttia 200 asteessa.

Raasta limen kuorta pari ruokalusikallista ja purista limen mehua (noin neljästä limestä).

Vatkaa sokeri (2,5 dl) ja munat vaahdoksi, lisää limen kuori ja mehu, viimeisenä lisää vehnäjauhot (3 rkl).

Kaada seos esipaistetun pohjan päälle ja paista vielä 12 minuuttia 200 asteessa.

Täytteen kuuluu olla löysää uunista otettaessa.

Sirottele lämpimän tortun päälle tomusokeria (1 dl). Anna seistä 4-5 tuntia tai seuraavaan päivään ennen tarjoilua, näin koostumus on parempi.

Tarjoa sellaisenaan tai hedelmien ja marjojen kanssa.

Ohje: Pieni kakkukirja

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Mir
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 14g99kcal0.2g0.1g11.1g0g
Sokeri 5g20kcal0g5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 15g52kcal1.6g10.7g0.2g0.5g
Kananmuna kuoreton 13g18kcal1.6g0g1.3g0g
Sokeri 17g67kcal0g16.6g0g0g
Limemehu (Tymbark), annos 100g7.8g3.7kcal0g0.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2.3g8kcal0.2g1.6g0g0.1g
Sokeri 4.7g19kcal0g4.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g576kcal7.2g79.2g25.2g1.2g
Valittu annoskoko78g288kcal3.6g39.6g12.6g0.6g
Annoskoko puolitettuna39g144kcal1.8g19.8g6.3g0.3g
Arvot/100g100g368kcal4.6g50.6g16.1g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=185081