Lihapullat

Sekoita jauhelihan joukkoon kaurahiutaleet, maito, raastettu sipuli, murskattu valkosipulinkynsi, muna ja timjami.

Mausta seos suolalla ja pippurilla.

Pane taikina jääkaappiin vetäytymään 20 minuutiksi.

Tee jauhelihataikinasta pyöryköitä ja levitä ne leivinpaperin päälle pellille.

Voitele lihapullat oliiviöljyllä ja paista niitä 20 min

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 173 grammaa

Rikissa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha45g75kcal8.6g0g4.5g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl4.5g15kcal0.6g2.5g0.3g0.5g
Rasvaton maito (Pirkka), annos 200g4.5g1.5kcal0.1g0.2g0g0g
Sipuli (kuorittu)5.6g1.5kcal0.1g0.3g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.5g0.5kcal0g0.1g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu15g19kcal1.7g0g1.4g0g
Timjami 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 1.7g15kcal0g0g1.7g0g
Mustapippuri 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g257kcal22.2g6.2g15.8g1.2g
Valittu annoskoko78g129kcal11.1g3.1g7.9g0.6g
Annoskoko puolitettuna39g64kcal5.6g1.6g4g0.3g
Arvot/100g100g165kcal14.2g4g10.1g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=368857