Toffeiset suklaamuffinit

Nimestäkin voi päätellä ettei tämä ole kovin kevyttä evästä, mutta sitäkin herkullisempaa!

1. Aseta uuni 225 asteeseen.

2. Sulata rasva kattilassa ja lisää maito, lämmitä seos mutta älä keitä.

3. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

4. Sekoita kuivat aineet keskenään.

5. Lisää maito-rasvaseosta ja kuiva-aineseosta vuorotellen muna-sokerivaahtoon.

6. Täytä vuoat taikinalla (n. 3/4) ja lisää jokaiseen vuokaan 1 karkki.

7. Paista muffineja uunin keskitasolla 10-12 min.
8. Nauti!

(Alkuperäistä ohjetta on kevennetty vaihtamalla kevytmaito rasvattomaan ja puolittamalla karkkien määrä.)

Reseptistä tulee n. 19 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Ruoko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 10g71kcal0g0g8g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen10g3.3kcal0.3g0.5g0g0g
Kananmuna kuoreton 11g16kcal1.4g0g1.1g0g
Sokeri 13g52kcal0g12.7g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 16g56kcal1.7g11.3g0.2g0.6g
Leivinjauhe 0.5g0.9kcal0g0.2g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 1.2g4.4kcal0.2g0.1g0.3g0.4g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.4g1.6kcal0g0.4g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 1g3.3kcal0g0.8g0g0g
Dumle karkki15g71kcal0.5g10g3.2g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g557kcal8.2g72g25.6g2.2g
Valittu annoskoko78g278kcal4.1g36g12.8g1.1g
Annoskoko puolitettuna39g139kcal2.1g18g6.4g0.6g
Arvot/100g100g356kcal5.2g46g16.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=96317