Limetorttu

Sekoita huoneenlämpöiseen rasvaan sokeri (3/4 dl) ja vehnäjauhot (3 dl) ja vaniljaa noin teelusikallinen.

Sekoita nopeasti, taputtele leivitettyyn piirakkavuokaan.

Esipaista 12-15 minuuttia 200 asteessa.

Raasta limen kuorta pari ruokalusikallista ja purista limen mehua (noin neljästä limestä).

Vatkaa sokeri (2,5 dl) ja munat vaahdoksi, lisää limen kuori ja mehu, viimeisenä lisää vehnäjauhot (3 rkl).

Kaada seos esipaistetun pohjan päälle ja paista vielä 12 minuuttia 200 asteessa.

Täytteen kuuluu olla löysää uunista otettaessa.

Sirottele lämpimän tortun päälle tomusokeria (1 dl). Anna seistä 4-5 tuntia tai seuraavaan päivään ennen tarjoilua, näin koostumus on parempi.

Tarjoa sellaisenaan tai hedelmien ja marjojen kanssa.

Ohje: Pieni kakkukirja

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Mir
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 1393g10102kcal16.6g5.6g1132.2g0g
Sokeri 508g2061kcal0g507.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1552g5324kcal158.1g1086.2g18.6g54.3g
Kananmuna kuoreton 1313g1873kcal164.1g3.9g134.6g0g
Sokeri 1691g6864kcal0g1689.3g0g0g
Limemehu (Tymbark), annos 100g796g382kcal0.8g95.5g0.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 239g819kcal24.3g167.1g2.9g8.4g
Sokeri 478g1938kcal0g477g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15936g58726kcal727.8g8063.6g2578.2g125.4g
Valittu annoskoko7968g29363kcal363.9g4031.8g1289.1g62.7g
Annoskoko puolitettuna3984g14682kcal182g2015.9g644.6g31.4g
Arvot/100g100g369kcal4.6g50.6g16.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=185081