Toffeiset suklaamuffinit

Nimestäkin voi päätellä ettei tämä ole kovin kevyttä evästä, mutta sitäkin herkullisempaa!

1. Aseta uuni 225 asteeseen.

2. Sulata rasva kattilassa ja lisää maito, lämmitä seos mutta älä keitä.

3. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

4. Sekoita kuivat aineet keskenään.

5. Lisää maito-rasvaseosta ja kuiva-aineseosta vuorotellen muna-sokerivaahtoon.

6. Täytä vuoat taikinalla (n. 3/4) ja lisää jokaiseen vuokaan 1 karkki.

7. Paista muffineja uunin keskitasolla 10-12 min.
8. Nauti!

(Alkuperäistä ohjetta on kevennetty vaihtamalla kevytmaito rasvattomaan ja puolittamalla karkkien määrä.)

Reseptistä tulee n. 19 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Ruoko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 1.1g8.1kcal0g0g0.9g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Kananmuna kuoreton 1.3g1.8kcal0.2g0g0.1g0g
Sokeri 1.5g5.9kcal0g1.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.9g6.4kcal0.2g1.3g0g0.1g
Leivinjauhe 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 0.1g0.5kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0g0.2kcal0g0g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Dumle karkki1.7g8.2kcal0.1g1.1g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18g64kcal1g8.2g2.8g0.2g
Valittu annoskoko9g32kcal0.5g4.1g1.4g0.1g
Annoskoko puolitettuna5g16kcal0.3g2.1g0.7g0.1g
Arvot/100g100g360kcal5.6g46.1g15.7g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=96317