Vadelmakohokas

Ainekset:

230g vadelmia
1,3 dl tomusokeria (80 g)
2 kananmunaa
2 valkuaista
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl vehnäjauhoja (50 g)
0,3 dl leivinjauhetta

Valmistusohje:

Voitele vähintään litran vetoinen kohokasvuoka tai 6 annosvuokaa ja sirottele voideltuun pintaan hienoa sokeria.

Kuumenna uuni 175-180 asteeseen.

Mausta vadelmat liköörillä tai snapsilla.

Sirottele pinnalle 2-3 rkl tomusokeria.

Erota valkuaiset ja keltuaiset omiin kulhoihinsa.

Vatkaa keltuaisten rakenne rikki.

Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja vaniljasokeri.

Vatkaa neljä valkuaista vaahdoksi ja lisää vatkatessa vähitellen 0,75 dl tomusokerista.

Nosta keltuaiset ja jauhot varovasti valkuaisvaahtoon ja lisää nopeasti vadelmat.

Kaada vaahto saman tien kohokasvuokiin ja työnnä vuoka uunin keskiosaan.

Anna kypsyä noin 35 minuuttia.

Seulo kohokkaan päälle loput tomusokerista ja tarjoa välittömästi.

Jos kohokkaan pinta loppuvaiheessa uhkaa tummua liikaa, peitä se viimeisten 10 minuutin ajaksi kevyesti leivinpaperin palasella.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Syysneito91
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 3077g1264kcal30.8g126.1g24.6g113.8g
Tomusokeri 1dl=60g1070g4281kcal0g1070.2g0g0g
Kananmuna kuoreton 1472g2099kcal183.9g4.4g150.8g0g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 936g397kcal91.9g3.7g0.9g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g54g214kcal0g53g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 669g2295kcal68.2g468.2g8g23.4g
Leivinjauhe 803g1410kcal41.7g303.4g0g4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16160g23920kcal833g4058g368.6g282.4g
Valittu annoskoko8080g11960kcal416.5g2029g184.3g141.2g
Annoskoko puolitettuna4040g5980kcal208.3g1014.5g92.2g70.6g
Arvot/100g100g148kcal5.2g25.1g2.3g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=285025