Bataatti-porkkanasosekeitto

Kuori ja kuutioi sipuli, bataatti ja porkkanat; kuullota niitä öljyssä miedolla lämmöllä muutama minuutti.

Lisää vesi ja kasvisfondi neljään osaan leikatun valkosipulinkynnen kanssa, kuumenna kiehuvaksi ja keitä kypsäksi noin 30 min.
Soseuta keitto.

Lisää juusto nokareina sekä maito.

Sekoittele ja anna kiehua kunnes juusto on sulanut, n. 3 min. Mausta suolalla.

Halutessasi tarjoile keitto (kuumalla, kuivalla paistinpannulla) paahdettujen kurpitsansiementen kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 409 grammaa

Eater
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)67g18kcal0.9g3.2g0.1g1.1g
Valkosipuli 2.7g2.9kcal0.2g0.4g0g0.1g
Bataatti, kuorittu 167g135kcal2.6g28g0.1g5g
Porkkana, keskikokoinen 65g100g28kcal0.6g5.9g0.2g2.5g
Rypsiöljy 9g83kcal0g0g9.3g0g
Vesi333g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g19g22kcal0.5g1.1g1.7g0.3g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g53g149kcal10.1g0g11.7g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 67g30kcal2g3.2g1g0g
Suola, annos 3g1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1636g937kcal33.8g83.6g48.2g18g
Valittu annoskoko818g468kcal16.9g41.8g24.1g9g
Annoskoko puolitettuna409g234kcal8.5g20.9g12.1g4.5g
Arvot/100g100g57kcal2.1g5.1g2.9g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=333548