Bataatti-porkkanasosekeitto

Kuori ja kuutioi sipuli, bataatti ja porkkanat; kuullota niitä öljyssä miedolla lämmöllä muutama minuutti.

Lisää vesi ja kasvisfondi neljään osaan leikatun valkosipulinkynnen kanssa, kuumenna kiehuvaksi ja keitä kypsäksi noin 30 min.
Soseuta keitto.

Lisää juusto nokareina sekä maito.

Sekoittele ja anna kiehua kunnes juusto on sulanut, n. 3 min. Mausta suolalla.

Halutessasi tarjoile keitto (kuumalla, kuivalla paistinpannulla) paahdettujen kurpitsansiementen kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 409 grammaa

Eater
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)666g180kcal8.7g32g1.3g11.3g
Valkosipuli 27g29kcal2.1g4.3g0.2g0.6g
Bataatti, kuorittu 1666g1349kcal26.2g280.4g0.8g50g
Porkkana, keskikokoinen 65g1000g280kcal6g59.5g2g25g
Rypsiöljy 93g825kcal0g0g93.3g0g
Vesi3332g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g187g224kcal4.7g11.2g16.8g2.8g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g533g1493kcal101.3g0g117.3g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 666g304kcal20g32g10g0g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16360g9365kcal338g838.8g483.4g179.4g
Valittu annoskoko8180g4683kcal169g419.4g241.7g89.7g
Annoskoko puolitettuna4090g2341kcal84.5g209.7g120.9g44.9g
Arvot/100g100g57kcal2.1g5.1g3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=333548