Toffeiset suklaamuffinit

Nimestäkin voi päätellä ettei tämä ole kovin kevyttä evästä, mutta sitäkin herkullisempaa!

1. Aseta uuni 225 asteeseen.

2. Sulata rasva kattilassa ja lisää maito, lämmitä seos mutta älä keitä.

3. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

4. Sekoita kuivat aineet keskenään.

5. Lisää maito-rasvaseosta ja kuiva-aineseosta vuorotellen muna-sokerivaahtoon.

6. Täytä vuoat taikinalla (n. 3/4) ja lisää jokaiseen vuokaan 1 karkki.

7. Paista muffineja uunin keskitasolla 10-12 min.
8. Nauti!

(Alkuperäistä ohjetta on kevennetty vaihtamalla kevytmaito rasvattomaan ja puolittamalla karkkien määrä.)

Reseptistä tulee n. 19 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Ruoko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 11g74kcal0g0g8.4g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen11g3.5kcal0.3g0.5g0g0g
Kananmuna kuoreton 12g16kcal1.4g0g1.2g0g
Sokeri 13g54kcal0g13.3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 17g58kcal1.7g11.9g0.2g0.6g
Leivinjauhe 0.5g0.9kcal0g0.2g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 1.3g4.6kcal0.2g0.1g0.3g0.4g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.4g1.7kcal0g0.4g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 1g3.5kcal0g0.9g0g0g
Dumle karkki16g75kcal0.6g10.5g3.3g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana164g585kcal8.4g75.6g26.8g2.2g
Valittu annoskoko82g292kcal4.2g37.8g13.4g1.1g
Annoskoko puolitettuna41g146kcal2.1g18.9g6.7g0.6g
Arvot/100g100g357kcal5.1g46.1g16.3g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=96317