Raparperi-Kardemummakakku

150 g huoneenlämpöistä voita
3 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kardemummaa
3-4 raparperin vartta kuorittuna ja viipaloituna
4 rkl sokeria
2 rkl perunajauhoja

1. Voitele ja leivitä irtoreunainen vuoka, halkaisijaltaan noin 24 cm. Sekoita voi, sokeri ja munat kuohkeaksi tehosekoittimessa tai sähkövatkaimella.

2. Sekoita jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja jauhettu kardemumma.

Kääntele jauhoseos voiseokseen.

Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja levitä vuokaan.

3. Sekoita raparperit, 2 rkl sokeria ja maizena.

Levitä seos taikinan päälle.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 50-60 minuuttia.

* Nauti vaniljakastikkeen tai mansikoiden ja kermavaahdon kera.

Alkuperäinen ohje Maalaisunelmaa lehdestä.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1036 grammaa

Nehatu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 1200g8705kcal14.3g4.8g975.6g0g
Sokeri 2040g8280kcal0g2038g0g0g
Kananmuna kuoreton 880g1255kcal110g2.6g90.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1560g5353kcal159g1092g18.7g54.6g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g64g256kcal0g63.4g0g0g
Leivinjauhe 40g70kcal2.1g15.1g0g0.2g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g40g124kcal4.4g24g2.8g11.2g
Raparperi 1920g647kcal13.2g105.6g1.9g26.9g
Sokeri 384g1559kcal0g383.6g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 160g536kcal0.1g130.6g0.1g2.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16576g53571kcal606.2g7719.4g2178.6g190.2g
Valittu annoskoko8288g26785kcal303.1g3859.7g1089.3g95.1g
Annoskoko puolitettuna4144g13393kcal151.6g1929.9g544.7g47.6g
Arvot/100g100g323kcal3.7g46.6g13.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=301251