Limetorttu

Sekoita huoneenlämpöiseen rasvaan sokeri (3/4 dl) ja vehnäjauhot (3 dl) ja vaniljaa noin teelusikallinen.

Sekoita nopeasti, taputtele leivitettyyn piirakkavuokaan.

Esipaista 12-15 minuuttia 200 asteessa.

Raasta limen kuorta pari ruokalusikallista ja purista limen mehua (noin neljästä limestä).

Vatkaa sokeri (2,5 dl) ja munat vaahdoksi, lisää limen kuori ja mehu, viimeisenä lisää vehnäjauhot (3 rkl).

Kaada seos esipaistetun pohjan päälle ja paista vielä 12 minuuttia 200 asteessa.

Täytteen kuuluu olla löysää uunista otettaessa.

Sirottele lämpimän tortun päälle tomusokeria (1 dl). Anna seistä 4-5 tuntia tai seuraavaan päivään ennen tarjoilua, näin koostumus on parempi.

Tarjoa sellaisenaan tai hedelmien ja marjojen kanssa.

Ohje: Pieni kakkukirja

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Mir
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 145g1052kcal1.7g0.6g117.9g0g
Sokeri 53g215kcal0g52.8g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 162g555kcal16.5g113.1g1.9g5.7g
Kananmuna kuoreton 137g195kcal17.1g0.4g14g0g
Sokeri 176g715kcal0g176g0g0g
Limemehu (Tymbark), annos 100g83g40kcal0.1g9.9g0.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 25g85kcal2.5g17.4g0.3g0.9g
Sokeri 50g202kcal0g49.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1660g6117kcal75.8g839.8g268.4g13.2g
Valittu annoskoko830g3059kcal37.9g419.9g134.2g6.6g
Annoskoko puolitettuna415g1529kcal19g210g67.1g3.3g
Arvot/100g100g369kcal4.6g50.6g16.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=185081