Helikellon kasvissosekeitto

Alkuperäinen ohje: Siirry sivulle!
3 kpl perunoita
3 kpl porkkanoita
2 kpl sipuleita
2 kpl valkosipulinkynsiä
2 kpl kana- tai kasvisliemikuutioita
6 dl vettä
2 dl kermaa tai kolmen juuston kermaa
(1 tl sokeria)
valkopippuria
oliiviöljyä

Pese kasvikset ja kuori ne. Viipaloi porkkanat ja sipulit, lohko perunat ja pilko valkosipulinkynsi.

Kuullota porkkanat ja sipulit oliiviöljyssä.

Lisää vesi, kanaliemikuutiot ja pilkotut perunat.

Kiehuta seosta, kunnes kaikki osaset ovat kypsiä.

Tämän jälkeen soseuta seos ja lisää sen jälkeen kerma ja mausteet.

Jos haluat ruokaan lisämakua, niin kannattaa kokeilla keiton maustamista esimerkiksi oreganolla, basilikalla tai chilillä.

Kiehauta keittoa ja tarjoile.

Tämän ruoan vahvikkeeksi sopii hyvin esimerkiksi patonki, jonka paistat ruoan kypsymistä odotellessa.

Jos haluat keittoon sakeutta lisää, niin sitä saat lisäämällä perunan määrää.

Ohjeessa mainitaan sokerikin, mutta minusta se ei vaadi sitä.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 466 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g1201g721kcal18g156.2g1.2g10.8g
Porkkana, keskikokoinen 65g1201g336kcal7.2g71.5g2.4g30g
Sipuli (kuorittu)901g243kcal11.7g43.2g1.8g15.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g42g44kcal3.3g6.9g0.3g0.8g
Vesi3604g0kcal0g0g0g0g
Kanaliemikuutio, Knorr (10g)120g312kcal15.6g14.4g21.6g0.5g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 1201g3966kcal24g36g420.5g0g
Valkopippuri 6g17kcal0.6g2.5g0.1g1.6g
Chili mausteseos, Old El Paso9g25kcal0.7g4.4g0.5g0g
Basilika, kuivattu 12g31kcal1.7g2.5g0.5g4.9g
Oliiviöljy (kylmäpuristettu, extra virgin) (Pirkka), annos 20g90g793kcal0g0g90.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16776g12976kcal165.6g675.2g1078g127.8g
Valittu annoskoko8388g6488kcal82.8g337.6g539g63.9g
Annoskoko puolitettuna4194g3244kcal41.4g168.8g269.5g32g
Arvot/100g100g77kcal1g4g6.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=432817