Sitruuna Marenkitorttu

Ohje on alkujaan Kaarina Roinisen käsialaa.

Itse valmistan usein tähän torttuun murotaikinapohjan, mutta jos haluat välttää ylimääräistä sokeria, tee pohja alla olevan ohjeen mukaan.

Piiras on juhlava, mutta helppo valmistaa ja hintakin on edullinen.

Raaka-aineet maksavat noin 2 1/2 euroa.

Sitruuna-marenkitorttu

Pohja:

2,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
100 g margariinia
1 keltuainen
2 rkl kylmää vettä

Sitruunakiisseli:

1,5 dl vettä
1,5 dl sokeria
3 rkl vehnäjauhoja
3 keltuaista
1 sitruunan mehu ja 2 tl sitruunan kuorta raastettuna

Marenki:

4 valkuaista
1 dl sokeria

Nypi jauhot, sokeri ja rasva sekaisin.

Lisää keltuainen.

Lisää nopeasti kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.

Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, kypsennä pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia.

Mittaa kiisseliä varten kaikki aineet kattilaan ja keitä, kunnes sakenee.

Sekoita koko ajan.

Kaada jäähtynyt kiisseli piirakkapohjan päälle.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten.

Pursota marenkivaahto kiisselin päälle, tai levitä lusikan avulla.

Paista 175 asteessa, kunnes marenki on saanut hieman väriä.

Tässä vaiheessa kannattaa vahtia uuniluukulla, sillä marenki saa väriä todella nopeasti.

Lähde: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Jasu74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 161g551kcal16.4g112.4g1.9g5.6g
Sokeri 12g49kcal0g12g0g0g
Voi 100g728kcal1.2g0.4g81.6g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g20g13kcal0.7g0g5g0g
Sokeri 131g530kcal0g130.3g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 151g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 30g103kcal3.1g21.1g0.4g1.1g
Sitruunamehu, laimentamaton30g6.3kcal0.1g0.5g0g0g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 120g51kcal11.8g0.5g0.1g0g
Sokeri 85g346kcal0g85.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1680g4754kcal66.6g724.8g178g13.4g
Valittu annoskoko840g2377kcal33.3g362.4g89g6.7g
Annoskoko puolitettuna420g1189kcal16.7g181.2g44.5g3.4g
Arvot/100g100g283kcal4g43.1g10.6g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=238166