Sassin leivokset

Sekoita pehmeeseen margariiniin sokeri.

Kaada joukkoon jauhot ja nypi sormin murumaiseksi seokseksi.

Lisää lopuksi keltuainen ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Siirrä hetkeksi kylmään jähmettymään.

Kaaviloi taikina (kahden leivinpaperin välissä kätevintä) ohueksi , suorakulmaiseksi levyksi pellille.

Paista kakkulevyä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 min. Anna jäähtyä.

Leikkaa levy kahtia ja levitä toiselle puolelle vadelmahilloa.

Irrota toinen levy leivinpaperista varovasti esim.

lastan avulla ja aseta hillokerroksen päälle (varo, kakkulevy murtuu herkästi).

Sekoita tomusokeriin punaista marjamehua, jotta saat kuorrutuksesta vaaleanpunaista ja notkeaa seosta.

Levitä kuorrutus veitsen avulla leivoslevyn päälle.

Halutessasi voit sulattaa suklaapalat mikrossa ja valuta siitä kuorrutuksen päälle viiruja.

Vedä veitsellä poikkisuuntaan kevyitä viiltoja, jotta suklaaraitoihin tulee piikkikuvioita.

Anna jähmettyä ja tekeytyä jääkaapissa muovikelmun alla ja leikkaa sitten varovasti pieniksi suupaloiksi - tarjoile!

Reseptistä tulee n. 14 annosta ja yksi annos painaa n. 75 grammaa

Krac
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sunnuntai laktoositon leivontamargariini (Raisio)1600g11520kcal0g0g1280g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g160g102kcal5.6g0.3g40g0g
Sokeri 320g1299kcal0g319.7g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2080g7137kcal212g1456g25g72.8g
Vadelmahillo (Pirkka)800g1752kcal2.4g425.6g1.6g12.8g
Tomusokeri 1dl=60g3200g12800kcal0g3200g0g0g
Suklaa tumma 240g1240kcal9.4g127.8g74.4g12.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16800g71700kcal458.8g11058.8g2842g196.6g
Valittu annoskoko8400g35850kcal229.4g5529.4g1421g98.3g
Annoskoko puolitettuna4200g17925kcal114.7g2764.7g710.5g49.2g
Arvot/100g100g427kcal2.7g65.8g16.9g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=123569