Jerk Seitan

SEITANIN VALMISTUS

* 2,5 dl gluteenijauhoja
* 1,25 dl gramjauhoja
* 1 tl savupaprikajauhetta
* 2 tl soijakastiketta
* 1,25-1,5 dl vettä

Keitinliemi

* 1-1,5 l vettä
* 2 kasvisliemikuutiota
* 0,25 dl soijakastiketta
* 0,25 dl balsamicoa

Jerk-marinadi

* 0,5 sipuli silputtuna
* 2 valkosipulinkynttä
* 1 rkl kuivattua timjamia
* 1 tl jauhettua muskottipähkinää
* 1,5 tl chilirouhetta
* 1 tl maustepippuria
* 0,5 tl jauhettua inkivääriä
* 1/4 tl suolaa
* 1/4 tl sokeria
* mustapippuria myllystä
* 1 limen mehu
* 0,5 dl auringonkukkaöljyä

1. Sekoita kuivat aineet ja lisää soijakastike ja vesi.

Vaivaa taikinaa muutama minuutti ja muotoile se pötköksi.

2. Leikkaa pötköstä noin sentin paksuisia viipaleita (noin 10-12 kpl).

Painele viipaleet litteiksi ja leikkaa ne sitten puoliksi.

3. Kiehauta keitinliemi ja lisää seitanpalat sinne.

Anna kiehua noin puolisen tuntia.

4. Soseuta marinadin aineet sauvasekoittimella karkeaksi seokseksi.

Anna seitanpalojen marinoitua yön yli ja paista ne sitten pannulla kauniin ruskeiksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Chan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Gluteenijauho, annos 100g32g124kcal17.7g10.6g0.5g0g
Kikhernejauho (Natco)15g54kcal3.2g8.1g0.9g0g
Soijakastike 2.2g1.4kcal0.1g0.2g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 28g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 8.4g75kcal0g0g8.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana171g507kcal42g37.8g19.6g0g
Valittu annoskoko86g253kcal21g18.9g9.8g0g
Annoskoko puolitettuna43g127kcal10.5g9.5g4.9g0g
Arvot/100g100g296kcal24.6g22.1g11.5g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=123094