Ratatouille, provencen yrteillä

3 isoa sipulia ohiuna lohkoina
2 paprikaa paloiteltuna (esim.

kelt ja pun)
1 kesäkurpitsa paloiteltuna
1 munakoiso paloiteltuna
1 dl vettä
5 isoa tomaattia
4 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
(½ sitruunan mehu)
1 tl suolaa
1-2 tl timjamia TAI 3-4 rkl tuoretta hienonnettuna
1 rkl Provencen yrttiseos
mustapippuria
persiljaa

Kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi lohkoiksi.

Halkaise paprikat, poista siemenet ja paloittele samankokoiseksi kuin sipulit.

Pistele tomaatit ja upota hetkeksi kiehuvaan veteen.

Vedä irtoava kuori pois juuresveitsellä.

Lohko tomaatit, kesäkurpitsa ja munakoiso.

Viipaloi valkosipulinkynnet.

Kuumenna öljy isossa paistinpannussa.

Kuullota öljyssä sipulit ja paprikat.

Siirrä ne hautumaan isoon pataan tai kattilaan, jonka pohjalla on 1 dl kiehuvaa vettä.

Kuullota öljyssä vielä
kesäkurpitsa- ja munakoisolohkot ja lisää nekin pataan.

Lisää pataan myös tomaattilohkot ja valkosipulinkynnet.

Anna hautua noin 10-15min.

Mausta timjamilla, suolalla, mustapippurilla ja persiljasilpulla.

Soveltuu erinomaisen hyvin lisäkkeeksi lihalle, kalalle ja kanalle.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 486 grammaa

Niina72
AineksetMääräEnergiaPHRK
Munakoiso, tuore131g24kcal0.7g4.1g0.3g3.3g
Kesäkurpitsa zucchini 131g24kcal0.7g3.3g0.5g0.9g
Sipuli (kuorittu)131g36kcal1.7g6.3g0.3g2.2g
Paprika punainen 175g51kcal1.6g7.9g0.7g3.3g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g263g53kcal1.6g10g0.8g3.7g
Oliiviöljy 12g108kcal0g0g12.3g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g5.3g5.5kcal0.4g0.9g0g0.1g
Suola, annos 3g1.3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1701g602kcal13.4g65g29.8g27g
Valittu annoskoko851g301kcal6.7g32.5g14.9g13.5g
Annoskoko puolitettuna425g151kcal3.4g16.3g7.5g6.8g
Arvot/100g100g35kcal0.8g3.8g1.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=240648