Lihapullat

Sekoita jauhelihan joukkoon kaurahiutaleet, maito, raastettu sipuli, murskattu valkosipulinkynsi, muna ja timjami.

Mausta seos suolalla ja pippurilla.

Pane taikina jääkaappiin vetäytymään 20 minuutiksi.

Tee jauhelihataikinasta pyöryköitä ja levitä ne leivinpaperin päälle pellille.

Voitele lihapullat oliiviöljyllä ja paista niitä 20 min

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 173 grammaa

Rikissa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha50g83kcal9.5g0g5g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl5g17kcal0.7g2.8g0.3g0.5g
Rasvaton maito (Pirkka), annos 200g5g1.6kcal0.2g0.2g0g0g
Sipuli (kuorittu)6.2g1.7kcal0.1g0.3g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.5g0.5kcal0g0.1g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu17g21kcal1.9g0.1g1.5g0g
Timjami 0.1g0.4kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 1.9g17kcal0g0g1.9g0g
Mustapippuri 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana173g285kcal24.8g7g17.4g1.2g
Valittu annoskoko86g142kcal12.4g3.5g8.7g0.6g
Annoskoko puolitettuna43g71kcal6.2g1.8g4.4g0.3g
Arvot/100g100g165kcal14.4g4.1g10.1g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=368857