Kaura-puolukkakeksit

Kaura-puolukkakeksit
(40 kpl)

150 g leivontamargariinia
2 dl sokeria
1 muna
3 1/2 dl täysjyväkaurajauhoja
1 tl kardemummaa
1 tl leivinjauhetta

Pinnalle:

1 - 2 dl puolukoita

Ohje on vähälaktoosinen ja gluteeniton

Valmistus:

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

2. Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri kevyesti.

Vatkaa joukkoon muna.

Yhdistä kuivat aineet ja lisää seos taikinaan.

Sekoita taikina tasaiseksi.

3. Jaa taikina kahteen osaan.

Leivo taikinapalat kahdeksi n. 25 cm pitkäksi tangoksi.

Leikkaa molemmista tangoista
n. 20 viipaletta ja nosta palat leivinpaperin päälle pellille leikkauspinta ylöspäin.

Jätä leviämisvaraa.

4. Paina pikkuleipien päälle muutamia puolukoita.

Paista uunin keskitasossa 10-12 minuuttia.

reseptin lähde: Kaurayhdistys, internetsivulta

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 15 grammaa

Telle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Juokseva kasvisöljyvalmiste (Pirkka), annos 10g2197g16255kcal0g0g1801.2g0g
Sokeri 2929g11888kcal0g2925.9g0g0g
Kananmuna kuoreton 805g1149kcal100.7g2.4g82.6g0g
Kaurahiutale 1757g6576kcal254.8g1001.7g128.3g175.7g
Leivinjauhe 73g129kcal3.8g27.7g0g0.4g
Puolukka 879g341kcal3.9g59.7g4.4g22.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17280g72674kcal726.4g8034.8g4033g397.8g
Valittu annoskoko8640g36337kcal363.2g4017.4g2016.5g198.9g
Annoskoko puolitettuna4320g18169kcal181.6g2008.7g1008.3g99.5g
Arvot/100g100g421kcal4.2g46.5g23.3g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=380536