Englantilainen hedelmäkakku

Silppua hedelmät ja pähkinät ( tai käytä valmista pähkinärouhetta tai mantelirouhetta).

Valuta säilötyt hedelmät liemestään.

Kakkuun sopivat hyvin kuivatut hedelmät esim.

rusinat, korintit, luumut, aprikoosit, taatelit, viikunat ja säilötyt hedelmät esim.

coctailkirsikat, ananaspalat tai aprikoosit.

Pähkinöistä hassel- saksan tai pekaanipähkinät (tai mantelirouhe).

Lisää hedelmäseoksen joukkoon rommi tai konjakki tai kirsikoiden liemi, anna maustua jonkin aikaa.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään.

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.

Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen.

Lisää pienissä erissä jauhot ja lopuksi hedelmä-pähkinäseos, sekoita hyvin.

Kaada taikina voideltuun vuokaan ja kypsennä n. 50 - 60 min , uunin lämpö 200 ast.

Anna kakun jäähtyä enennen kumoamista.

Valmistusaika n. 1½ tuntia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Lsailym
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, keiju normaalisuolainen 1612g8555kcal4.8g8.1g967.1g0g
Sokeri 1370g5561kcal0g1368.7g0g0g
Kananmuna kuoreton 1418g2023kcal177.3g4.3g145.4g0g
Hedelmäcocktail sokeriliemessä (X-tra), annos 100g2257g1580kcal0g361.1g0g0g
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta1886g6789kcal245.2g1320.1g39.6g66g
Leivinjauhe 97g170kcal5g36.6g0g0.5g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g65g258kcal0g63.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17408g49871kcal864.6g6325.4g2304.2g133g
Valittu annoskoko8704g24936kcal432.3g3162.7g1152.1g66.5g
Annoskoko puolitettuna4352g12468kcal216.2g1581.4g576.1g33.3g
Arvot/100g100g287kcal5g36.3g13.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=205687