Linssikeitto

Pilko kasvikset.

Laita sipulit kattilanpohjalle öljyyn paistumaan.

Lisää hetken päästä muutkin kasvikset.

Paistele muutama minuutti, lisää vettä sen verran, että kasvikset peittyvät (tai enemmän, jos tykkäät.

Itse pidän mehevistäkeitoista, joissa on vähän lientä ja lisäilen sitten tarpeen mukaan vettä lämmittäessäni valmista keittoa).

Kun vesi kiehuu, laita sekaan linssit ja tomaattimurska.

Anna kiehua 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Itse käytän mausteena yleensä soijakastikkeen lisäksi reilusti chiliä ja paprikaa.

Myös kurkuma käy, inkiväärikin on hyvää.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

H9as
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g150g90kcal2.2g19.5g0.1g1.3g
Linssi, punainen, Go Green104g338kcal25g51g1g12.5g
Sipuli (kuorittu)46g12kcal0.6g2.2g0.1g0.8g
Valkosipuli 4.2g4.5kcal0.3g0.7g0g0.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g54g15kcal0.3g3.2g0.1g1.4g
Oliiviöljy 6.2g55kcal0g0g6.2g0g
Tomaattimurska 208g61kcal1.2g11g0.4g4g
Vesi312g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1770g1154kcal59.2g175.2g15.8g40.2g
Valittu annoskoko885g577kcal29.6g87.6g7.9g20.1g
Annoskoko puolitettuna443g289kcal14.8g43.8g4g10.1g
Arvot/100g100g65kcal3.3g9.9g0.9g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=337663